Instructies

4 personen

Het broodje kipsla

3 eieren
1

Kook de eieren hard.

200 g gerookt spek, boter
2

Snijd het spek in reepjes (lardons). Bak ze in een klontje boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2 tomaten
3

Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in kokend water en dan meteen in koud water. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

200 g kippen
4

Snijd of scheur de gerookte kip in stukjes.

2 el cocktailsaus
5

Meng de kip met de tomatenblokjes, de afgekoelde spekblokjes en de cocktailsaus.

6

Laat de eieren afkoelen en pel ze. Hak ze grof.

0,25 bosjes peterselie
7

Snipper de peterselie, maar niet te fijn.

cayennepeper, zout, 0,25 citroenen
8

Meng de eieren en de peterselie door de kipsla. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, wat zout en citroensap.

9

Bewaar de salade in de koelkast.

Het broodje gerookte zalm

1 scheutje melk, peper, 6 eieren
10

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

11

Smelt een klontje boter in de pan en bak roereieren.

0,25 bosjes peterselie
12

Hak de peterselie, maar niet te fijn. Doe het bij het roerei.

Serveren

4 broodjes, 4 plakjes gerookte zalm, 0,5 citroenen, 0,5 tuinkers
13

Serveer de broodjes met roerei, een plak gerookte zalm, een partje citroen en een toef tuinkers. Kruid eventueel bij met wat peper.

4 broodjes
14

Serveer de andere broodjes met kipsla.