Instructies

4 personen
1

Verwarm de barbecue.

grof zout, olijfolie, 1 bol Look
2

Doe wat grof zout en een lekje olijfolie op de bol look en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de bol garen op de barbecue.

50 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
3

Zet een steelpannetje op de barbecue en doe er de suiker in met een scheutje water. Laat licht karamelliseren en maak zo een suikersiroop.

0,5 ajuinen, 0,5 rode paprika's, 1 tomaat
4

Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd ook de tomaat en de paprika in blokjes.

komijn, gerookt paprikapoeder
5

Doe de groenten bij het suikerwater. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.

2 Sjalotten, 0,1 l Rode wijnazijn
6

Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Verzamel ze in een kommetje en giet er de rode wijnazijn over. Laat goed lang marineren.

1 el Tomatenpuree, azijn, gedroogde oregano
7

Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de ketchup om de saus te binden. Doe er een scheut azijn en een snuif oregano bij. Laat verder inkoken onder deksel.

0,25 ijsbergsla
8

Snijd de ijsbergsla fijn.

9

Mix de ketchup fijn met een staafmixer. Laat helemaal afkoelen.

10

Laat ook de bol look afkoelen. Duw er vervolgens de gekonfijte look uit.

4 Worsten
11

Bak de worstjes op de barbecue.

4 piccolo's
12

Besprenkel de broodjes met wat water en gril ze op de barbecue.

2 stengels lente-uien
13

Snipper het groen van de lente-uien.

14

Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Bestrijk met de gekonfijte look en beleg met wat sla en een worstje.

15

Werk af met een toef zelfgemaakte ketchup, de opgelegde schijfjes sjalot en de lente-uien.