Instructies

4 personen

Het broodje met Griekse salade

1 komkommer
1

Rasp de komkommer. Doe hem in een schone keukenhanddoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

TIPHet vocht dat je uit de komkommer duwt, kun je perfect gebruiken in een gin tonic.
4 el Griekse yoghurt, peper, zout
2

Meng de komkommer met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

0,5 teentjes Look, 0,25 citroenen
3

Rasp of plet de knoflook en doe hem bij de tzatziki. Breng op smaak met citroensap.

0,5 rode paprika's
4

Schil de paprika. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5 kerstomaten, 0,5 rode uien
5

Snijd de kerstomaten in kwartjes. Pel en snipper de rode ui heel fijn.

1 scheutje Rode wijnazijn
6

Doe de paprika met de kerstomaten en de ui in een kom en besprenkel met een beetje rode wijnazijn.

peterselie, 100 g olijven
7

Snipper de peterselie en snijd de olijven wat kleiner. Meng ze met de rest van de groenten.

oregano, 200 g feta, 1 scheutje olijfolie
8

Rits de blaadjes van de oregano en snipper ze fijn. Doe ze bij de groenten en verkruimel er de feta bij. Roer er een scheutje olijfolie door en kruid met een snuifje zout en flink wat peper.

4 Zuurdesembrood
9

Snijd de broodjes open en rooster ze in broodrooster.

10

Beleg de broodjes met tzatziki en Griekse sla.

De ciabatta met eiersla, avocado en gerookte zalm

4 eieren
11

Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze volledig afkoelen in koud water.

2 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise
12

Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er de Griekse yoghurt en de mayonaise bij.

cayennepeper, 0,13 citroenen
13

Breng de eiersla op smaak met peper, zout, cayennepeper en citroensap.

Bieslook
14

Snipper de bieslook en doe hem bij de eiersla.

0,25 rode uien, 1 avocado
15

Pel en snipper de rode ui. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.

1 ciabatta, 4 plakjes gerookte zalm, 1 een toefje tuinkers
16

Snijd de ciabatta in stukken. Snijd open en beleg met eiersla, een plakje gerookte zalm, blokjes avocado en wat gesnipperde ui. Werk af met versgemalen zwarte peper en een toef tuinkers.