Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Laat de worstjes op kamertemperatuur komen.
De coleslaw
1 kleine bokaal Witte kool
2
Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet (het recept om zelf kool op te leggen vind je hier).
3 el Zure room, 2 el currypoeder
3
Meng de zure room met currypoeder.
1 Wortel
4
Schil en rasp de wortel.
1 appel
5
Schil en rasp de appel.
peper, zout
6
Meng de kool, wortel en appel met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
0,5 bosjes peterselie
7
Snipper de platte peterselie en schep hem door de coleslaw.
De sambalmayo
3 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
1 tl mosterd, 1 scheutje azijn, 3 tl sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder, zout
9
Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheutje azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe.
0,2 l arachideolie
10
Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er in een fijne straal de olie bij.
11
Doe de mayonaise in een knijpfles.
Het broodje merguez
12
Verwarm een grillpan op het vuur.
13
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
0,5 bosjes lente-uien
14
Snijd de lente-uien in fijne ringen.
4 merguezworstjes
15
Bak de worstjes in de grillpan.
4 sandwiches
16
Leg de broodjes op een ovenschaal en bevochtig ze een beetje met natte handen. Zet ze in de voorverwarmde oven.
1 zakje uitjes
17