Instructies
4 personen
800 g Loskokende aardappelen, 2 teentjes Look
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
1 broccoli, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier)
2
Snijd de broccoli in roosjes en hou ze even apart. Snijd de stam in stukken en laat ze meekoken met de aardappelen. Voeg de kruidentuil toe.
3 uien, 1 klont boter, 1 takje tijm
3
Snijd de uien in ringen en bak ze bruin in boter. Kruid met peper en zout en strooi er wat fijngesneden tijm over.
4
Voeg de broccoliroosjes toe aan de aardappelen en laat ze even meekoken.
0,25 bosjes krulpeterselie
5
Snipper de peterselie fijn.
1 klont boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen en broccoli door een zeef en doe ze terug in de pot. Voeg er een eierdooier, een klont boter, wat melk en de mosterd bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Ga er met een pureestamper door en voeg er als laatste de peterselie aan toe.
4 cervela's
7
Snijd de cervela’s in schijven en bak ze in boter met wat olie.
pickles
8