Instructies

4 personen

Voor de brandade

200 gr aardappelen, 4 dl melk
1

Snijd de aardappelen in grote stukken en breng ze in de melk met een snuif zout en peper aan de kook.

1 Steranijs, 2 blaadjes laurier, tijm en rozemarijn, 2 teentjes Look
2

Voeg er de steranijs, laurier, tijm, rozemarijn en look aan toe.

300 gr kabeljauw
3

Snijd de vis in stukken en laat ze meekoken met de aardappelen wanneer de aardappelen bijna gaar zijn.

30 gr boter
4

Giet de vis en de aardappelen door een zeef, haal er de steranijs, de laurier, de tijm en de rozemarijn uit, kruid met peper en zout en voeg er de boter aan toe.

5

Plet alles met een vork.

Voor de prei

250 gr prei, 1 scheut Water, 1 klontje boter
6

Snijd de prei in stukken, spoel hem en breng hem met een scheut water, peper en zout en een klontje boter aan de kook.

tijm, 2 blaadjes laurier
7

Voeg er de tijm en de laurier aan toe, zet er een deksel op en laat de prei garen.

Om af te werken

4 eieren
8

Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak een spiegelei per persoon.

9

Kruid met een snuif zout.

10

Schep een lepel prei op een bord en schep er wat brandade op.

11

Werk af met een spiegelei.