Instructies
4 personen
Bouillon
4 stengels selder, 4 Wortels, 3 ajuinen
1
Was de selder en de wortelen goed. Snijd vervolgens de stengels selder, wortelen en de uien in grove stukken. Doe de gesneden groenten in een grote pot en zet ze onder in warm water op het vuur.
2.000 g soep vlees, laurier, peperbolletjes, kruidnagels, tijm
2
Voeg er het soepvlees bij en kruid verder bij: enkele laurierblaadjes, de teentjes look, gemalen peperbollen (kneus ze kort fijn met een vijzel), kruidnagel en tijm. Breng aan de kook en laat minstens 3 uur koken.
3
In de pot zal na verloop van tijd, door het koken, vuil en vet van de botten komen bovendrijven. Deze laag schuim je van de bouillon af met behulp van een pollepel.
4
Schep het soepvlees uit de rest van de bouillon en verwijder de stukjes vet van het vlees. Een deel van het vlees gaat in de soep, een ander deel houd je apart. Hier kan je bijvoorbeeld nog een lekkere bouilliesalade van maken.
Soep met zomergroenten
2 Sjalotten, 3 Wortels, 1 courgette, 200 g sluimererwten, 4 stengels selder, 0,5 broccoli's
5
Snijd de sjalotten, wortelen, courgette, sluimerwten en selder in grove stukken. Van de broccoli snijd je de roosjes af. Laat wat olijfolie heet worden in een pot en doe er dan de groenten in en stoof ze aan met laurierblaadjes en kruiding naar eigen smaak.
6
Zeef een deel van de bouillon over de aangestoofde groenten. Ongeveer een drietal liter. Breng de soep weer aan de kook en laat nog dan nog even rustig verder koken.
200 g orecchiette
7
Breng gezouten water aan de kook en kook de orechiette al dente. Voeg ze toe aan de soep. Kruid de soep af naar eigen smaak en werk af met de basilicumpesto.
Pesto
2 el pijnboompitten
8
Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie.
80 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie, 1 teentje Look
9
Snij de parmezaan grof en doe ze in de blender. Voeg er de pijnboompitten, geplette look en olijfolie aan toe. Mix een eerste keer.
1 bosje basilicum
10