Instructies
4 personen
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 400 g groene boontjes, 1 klontje boter
2
Pel de sjalot en snijd fijn. Kuis vervolgens de boontjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de sjalot en de boontjes in aan.
peper, zout, nootmuskaat
3
Voeg een scheut water toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet een deksel op de pan en laat de boontjes rustig stoven.
2 teentjes Look, 1 ajuin, 2 Wortels, 1 el Tomatenpuree, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje oregano
4
Pel en snijd de ui en de look voor de saus. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof er de ui en de look in aan. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en stoof ze mee aan. Voeg vervolgens de kruiden en de tomatenpuree toe.
1 blik Tomatenblokjes, 0,4 l Tomaten passata, 1 snuifje cayennepeper, 1 Bouillon blokje
5
Laat het geheel even stoven en voeg de tomatenblokjes, een blik water en de passata toe. Kruid met een bouillonblokje en een snuif cayennepeper.
6
Breng de saus op een zacht vuur aan de kook en laat sudderen.
2 Sjalotten, 600 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 snuifje gehaktkruiden, 100 g gemalen kaas
7
Doe het gehakt in de kom van de keukenrobot. Pel de sjalot, snipper fijn en voeg toe aan het gehakt. Voeg vervolgens ook de gemalen kaas, de eierdooier en een snuif gehaktkruiden toe. Meng het gehakt met de keukenrobot.
2 el Gedroogde tuinkruiden, 2 eiwitten, 100 g paneermeel
8
Kluts de eiwitten los in een schaaltje. Neem een tweede schaaltje en doe hier het paneermeel in. Doe de groene kruiden in een derde schaaltje.
1 klontje boter
9
Zet een pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
10
Rol boomstammetjes van het gehakt. Haal ze eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Dop de zijkanten van de boomstammetjes in de groene kruiden. Bak de boomstammetjes tenslotte goudbruin.
11
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus. Schep de tomatensaus in de blender en mix. Breng de saus op smaak met peper en zout.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, nootmuskaat, 1 klontje boter
12
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een scheut melk, een eierdooier, peper, zout en nootmuskaat aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
13