Instructies

4 personen
1 een klontje boter, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1

Laat wat boter smelten in een pot. Pel intussen de uien en de look en snij beide grof.

2 stengel prei, 4 stengel selder
2

Stoof de uien en de look aan in de boter. Snijd vervolgens de selder en de prei grof, was ze en voeg ze toe aan de uien en de look.

1 bloemkool
3

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool grof. Stoof ook de bloemkool mee aan met de rest van de groenten.

2 aardappelen, 3 l groentebouillon, tijm, 2 blaadje laurier, 1 snuifje zout, peper
4

Schil daarna de aardappelen, snij ze in stukken en stoof ze mee aan. Dit zal voor een natuurlijke binding zorgen en een mooie zachte soep als resultaat geven. Voeg de groentebouillon of water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg ook tijm en laurier, een snuif zout en wat peper toe. Best bind je de kruiden samen tot een bouquet garni.

50 g panko, 1 scheutje olijfolie
5

Schep de panko op een bakplaatje met een scheut olijfolie en kleur hem in een oven van 180°C goudbruin. Dit kan ook in de pan.

0,25 bosjes krulpeterselie, 2 teentjes Look, 1 citroen
6

Snipper ondertussen de peterselie fijn en doe hem in een kom. Pel de look en rasp hem bij de peterselie. Rasp ook de schil van de citroen erbij.

1 snuifje zout, peper
7

Haal de gekleurde panko uit de oven, schep hem bij de peterselie en meng alles goed onder elkaar met een snuif zout en wat peper.

2.000 g vongole, 0,1 l witte wijn, peper
8

Schep de schelpjes in een pot en voeg de witte wijn eraan toe. Kruid met wat peper en breng vervolgens aan de kook.

witte peper, 1 snuifje selderijzout
9

Haal de bouquet garni uit de soep en mix de soep glad. Kruid nadien met witte peper en selderzout. Giet het vocht van de schelpjes bij de soep.

10

Schep de soep in een bord en werk af met de krokante gremolata en enkele schelpjes.