Instructies

4 personen

Voor de bloemkoolcurry met aardappel:

1 bloemkool
1

Snijd de bloemkool in roosjes en de stam fijn.

2 uien, 2 teentjes Look
2

Snijd de ui en de look fijn en stoof ze met de stam van de bloemkool aan in olie.

600 g Vastkokende aardappelen
3

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoof ze samen met de bloemkoolroosjes mee aan.

40 g gember, 2 tl Tomatenpuree, 1 el garam masala, 1 el kurkuma, 1 tl chiliflakes, 1 el currypoeder, 1 tl komijn
4

Rasp de gember erbij, voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met garam masala, kurkuma, wat chiliflakes, currypoeder en komijn.

1 gepelde tomaten, 0,6 l groentebouillon, 3 laurier, 0,1 l Water
5

Knijp de gepelde tomaten fijn in een kom, spoel de kom uit met een scheut water en voeg deze samen met de bouillon en de laurier toe aan de curry.

6

Breng alles zachtjes aan de kook, zet een deksel op de pot en laat de groenten garen. Reken hiervoor 25 minuten.

Voor de raita:

0,5 komkommers, 1 teentje Look
7

Snijd de zaadlijsten uit de komkommer, rasp de buitenkanten grof, rasp er een teentje look bij, doe alles in een neteldoek en pers er al het vocht uit.

4 el Griekse yoghurt
8

Doe de komkommer en de look met de Griekse yoghurt in een kom.

Munt, krulpeterselie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje sumak, citroensap
9

Snipper de munt en de peterselie fijn, voeg ze toe en kruid met komijn, peper en zout, sumac en het citroensap.

Voor de afwerking:

10

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

4 stuks plat brood
11

Rooster het flatbread 5 minuten in de oven.

koriander, 4 el krokante uitjes
12

Schep een lepel curry in een diep bord, schep er een lepel raita bij en werk af met wat koriander en krokante uitjes. Serveer het warme flatbread erbij.