Instructies

4 personen

Voor de broccolipuree:

800 g Loskokende aardappelen
1

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

1 broccoli, 800 g Loskokende aardappelen
2

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam, snijd hem in kleine stukjes en laat ze samen met de roosjes meekoken met de aardappelen.

1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
3

Giet de aardappel en broccoli af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, de dooier en de melk aan toe.

4

Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met zout.

Voor de tartaarsaus:

2 eieren
5

Kook de eieren 8 minuten en spoel ze onder koud water.

2 el zure augurken, 1 el kappertjes, 1 el zilveruitjes
6

Doe de augurken, de kappertjes en de zure uitjes in de hakmolen, maal ze fijn en doe ze in een kom.

4 el mayonaise (verse)
7

Pel en prak de eieren bij de fijngemalen ingrediënten, voeg de mayonaise toe en meng.

1 takje dragon, peterselie en bieslook
8

Snipper de groene kruiden fijn, voeg ze toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Voor de blinde vink van zalm:

9

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

400 g zalm (staartstuk)
10

Snijd het staartstuk van de zalm in stukken en doe het in de hakmolen.

1 eiwit, 1 el graanmosterd, 1 el paneermeel, citroensap
11

Doe het eiwit, de mosterd en het paneermeel erbij, kruid met peper, zout, citroensap en mix.

4 lapjes zalm (van 3 mm dun en 15 cm lang)
12

Leg de plakjes zalm open, kruid ze met peper en zout en schep wat van de vulling in het midden van elke plak. Rol de plakjes met vulling op.

13

Laat een scheutje olie warm worden in een pan en kleur de blinde vinken op alle kanten in de olie.

14

Schuif de pan nog 6 minuten in de oven.

Om af te werken:

1 bakje tuinkers, 4 schijfjes citroenen
15

Schep een lepel broccolipuree op een bord en leg er een gebakken blinde vink bij. Serveer met tartaarsaus en werk af met wat tuinkers en een schijfje citroen.