Snij de rode paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Schil de groente met een dunschiller. Snij elke halve paprika nog eens in twee.
7
De aubergine en de courgette hoef je niet te schillen. Snij ze in schijfjes van zo’n 1 à 1,5 cm breed. Droog indien nodig de groenten nog eens af met keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt. Het is erg belangrijk dat de groenten niet meer nat zijn, om te vermijden dat de taartbodem wak wordt tijdens het garen.
8
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloeiend heet worden. Plaats ook een schaal in de buurt.
9
Gril de schijfjes aubergine kort en krachtig (ongeveer 30 sec. aan elke zijde). Haal ze van de grillpan en leg ze in een schotel.
10
Gril nu ook de schijfjes courgette, op dezelfde manier.
11
Gril tenslotte ook de stukken paprika. Dat gaat trager, dus laat de groente lang genoeg in de grillpan liggen.
12
Neem de schaal met vers gegrilde groenten. Strijk de stukken paprika, courgette en aubergine in met de kruidenolie.
13
Verwarm de oven voor op 180°C.
14
Rol het bladerdeeg uit, en leg het op een ovenschaal of een ovenrooster. Zorg ervoor dat het deeg op een vel bakpapier ligt.
15
Schik de groenten in het midden van de lap deeg. Hou een randje deeg onbedekt en plooi dit rondom naar binnen.
16
Strijk nu ook de randen van het deeg in met de kruidenolie.
17
Snij de mozzarella in stukjes of schijfjes en schik de kaas over de groentetaart.
18
Bak de taart gedurende ongeveer 40 minuten in een oven, op een temperatuur van 180°C.
19
Leg ten slotte enkele blaadjes verse basilicum op de warme taart en druppel er wat olijfolie over.
20
Serveer warm, eventueel met wat verse rucola erbij.