Instructies
4 personen
De pesto
60 g pijnboompitten, 80 g Parmezaanse kaas, 60 g basilicum, 1 teentje Look, 1 dl olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
1
Neem de blender erbij en voeg daarin enkele ingrediënten samen: de pijnboompitjes, stukjes Parmezaanse kaas, de gepelde look en de flinke portie verse basilicum. Schenk er tenslotte de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde pesto.
2
Voeg nu het sap van de citroen toe en kruid de grasgroene pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.
Het aperitiefhapje
1 vel bladerdeeg, 10 gedroogde ham
3
Verwarm de oven voor tot 190°C.
4
Rol het vel bladerdeeg open.
5
Bestrijk het bladerdeeg met een royale laag van de verse pesto.
6
Leg de sneetjes ham bovenop de pesto. Wie het vegetarisch wil houden, kan het vlees eenvoudigweg vergeten.
7
Rol het vel belegd bladerdeeg op.
8
Neem een vel vershoudfolie en pak de rol gevuld deeg in. Trek het pakketje strak aan en leg het 30 tot 45 minuten in de diepvriezer.
9
Verwijder de folie en snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Gebruik hiervoor een scherp koksmes.
10
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat (of gebruik een siliconenmatje) en schik daarop de schijfjes gevuld bladerdeeg.
11
Bak de hapjes in de hete oven van 190°C gedurende 15 tot 20 minuten. Zodra ze goudbruin gebakken zijn, kan je de gasten bedienen.
12