Instructies
4 personen
De mascarponemousse
2 eieren
1
Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.
30 g kristalsuiker
2
Klop de eigelen met de suiker tot een witte ruban.
250 g mascarpone
3
Klop de mascarpone los met een vork en meng onder de ruban.
1 vanillestok
4
Voeg de zaadjes van de vanillestok toe.
5
Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het mascarponemengsel. Maak brede bewegingen zodat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houdt.
6
Dek de kom af met vershoudfolie en laat de mousse minstens een uur opstijven in de koelkast.
De bladerdeegkoekjes
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 vel bladerdeeg
8
Steek 6 cirkels uit het bladerdeeg en schik ze op een vel bakpapier in een ovenschaal.
1 ei, 1 scheutje melk
9
Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel los met een scheutje melk. Strijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg in met het mengsel.
2 el parelsuiker
10
Strooi de parelsuiker over het bladerdeeg.
11
Bak de bladerdeegkoekjes gedurende 20 minuten op 180°C. Laat ze nadien goed afkoelen.
De afwerking
200 g kiwibessen
12
Halveer de kiwibessen.
13
Snijd de bladerdeegkoekjes overlangs in twee zodat je een bodem en een deksel hebt.
14