Instructies

4 personen

De mascarponemousse

2 eieren
1

Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.

30 g kristalsuiker
2

Klop de eigelen met de suiker tot een witte ruban.

250 g mascarpone
3

Klop de mascarpone los met een vork en meng onder de ruban.

1 vanillestok
4

Voeg de zaadjes van de vanillestok toe.

5

Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het mascarponemengsel. Maak brede bewegingen zodat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houdt.

6

Dek de kom af met vershoudfolie en laat de mousse minstens een uur opstijven in de koelkast.

De bladerdeegkoekjes

7

Verwarm de oven voor op 180°C.

1 vel bladerdeeg
8

Steek 6 cirkels uit het bladerdeeg en schik ze op een vel bakpapier in een ovenschaal.

1 ei, 1 scheutje melk
9

Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel los met een scheutje melk. Strijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg in met het mengsel.

2 el parelsuiker
10

Strooi de parelsuiker over het bladerdeeg.

11

Bak de bladerdeegkoekjes gedurende 20 minuten op 180°C. Laat ze nadien goed afkoelen.

De afwerking

200 g kiwibessen
12

Halveer de kiwibessen.

13

Snijd de bladerdeegkoekjes overlangs in twee zodat je een bodem en een deksel hebt.

14

Schep een toef mascarponemousse op de bodem van het bladerdeegkoekje en schik er het fruit op. Werk af met het deksel. Smakelijk!