Instructies
4 personen
1
Breng een pot water met een snuif bicarbonaat en een snuif zout aan de kook.
300 g fijne groene boontjes, 200 g broccoli's, 200 g Sugar snaps
2
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes. Kook ze samen met de sugar snaps kort in het gezouten water.
4 el ghee, 2 uien
3
Smelt een klont ghee (geklaarde boter) in een wokpan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze in de ghee tot ze beginnen te kleuren.
250 g basmatirijst
4
Schep de groene groenten in een kom ze spoel ze onder koud water. Gebruik het warme water om de rijst gaar te koken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
4 el Volle yoghurt, 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje kurkuma, 2 saffraan, 2 tl garam masala
5
Schep de yoghurt in een kom en voeg er de kruiden aan toe. Schep de groenten onder de yoghurt.
6
Schep de gebakken ui in een kom met wat keukenpapier en laat even uitlekken.
100 g cashewnoten
7
Doe de cashewnoten in de pan en rooster ze kort.
8
Laat een nieuwe klont ghee smelten in de pan en doe er de groenten en de yoghurt in.
9
Giet de rijst af wanneer hij gaar is.
200 g erwten
10
Doe de erwtjes bij de groenten en laat ze meegaren.
11
Schep daarna de rijst bij de groenten en meng alles onder elkaar. Laat het geheel nog even bakken.
2 teentjes Look, 40 g gember
12
Pel de look en schil de gember en rasp ze bij de groenten.
1 rode chilipeper, 1 bosje koriander
13