Instructies
4 personen
De pickles
300 g Zilverui, 0,5 bloemkolen, 100 g augurken, 0,3 l azijn, 0,3 l Bouillon, 50 g bloem, 2 el suiker, 2 el currypoeder, 2 el kurkuma, 2 blaadje laurier, 2 el mosterd, boter, zout
1
Doe de zilveruitjes in een kom en giet er kokend water over. Dat maakt het gemakkelijker om ze te pellen.
2
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Pel de zilveruitjes.
3
Smelt een klontje boter in een hoge pan en stoof de zilveruitjes met de bloemkool aan zonder te kleuren.
4
Voeg er een scheutje water aan toe.
5
Strooi bloem over de groenten (singeren) en schep door elkaar. De bloem zorgt voor de binding.
6
Doe suiker, currypoeder, kurkuma en mosterd bij de groenten en meng goed. Laat de specerijen kort meebakken zodat ze hun wat stoffige smaak verliezen.
7
Giet azijn en bouillon in de pan en kruid met een snuifje zout en de blaadjes laurier.
8
Laat het mengsel inkoken in de open pan tot het begint te binden. De zilveruitjes moeten nog een beetje een ‘beet’ hebben.
9
Snijd de augurkjes fijn en roer ze van het vuur door de pickles.
10
Doe de pickles in bokalen of potten en laat ze volledig afkoelen. Het mengsel bindt nog verder tijdens het koelproces.
Afwerken en serveren
4 broodjes, 200 g kipkap
11
Beleg broodjes met kipkap of gehakt.
TIPVoor kipkap worden onder ander het hart, de longen en de zwoerd gemalen, gezouten en gekookt in een bouillon. Die bevat voldoende gelatine om het mengsel te binden tot ‘kipkap’.
12