Instructies
4 personen
Voor de koekjesbodem:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
100 g boter, 50 g suiker, 150 g bloem, 1 snuifje zout
2
Meng de boter met de suiker, de bloem en een snuif zout.
3
Schep het deeg in een springvorm en duw het zo plat en egaal mogelijk.
4
Prik er gaatjes in en bak de bodem ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de bodem en de vorm volledig afkoelen.
Voor de bavarois en de coulis:
400 g diepvriesaardbeien (+ 100 gr extra voor wat coulis), 50 g suiker
5
Breng de diepvriesaardbeien met de suiker aan de kook en laat de aardbeien stoven.
5 blaadjes gelatine
6
Laat de gelatineblaadjes weken in lauw water.
0,2 l melk, 1 vanillestokjes
7
Breng de melk met de vanillestok aan de kook.
5 eierdooiers, 50 g suiker
8
Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.
9
Mix de plat gestoofde aardbeien in een blender en hou een beetje apart om te gebruiken als coulis.
10
Haal de vanillepeul uit de melk en mix de melk met de aardbeien.
11
Los er de gelatineblaadjes in op en giet de aardbeienmelk bij de ruban.
12
Laat het geheel koud kloppen.
0,2 l Room
13
Klop de room half op en spatel hem onder de aardbei basis.
14
Bedek de binnenkant van de springvorm met een plastic band.
15
Schenk de basis van de bavarois in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast of de diepvries.
Afwerking:
50 g suiker
16
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 bakje aardbeien
17
Snijd de aardbeien.
witte chocoladeschilfers
18