Instructies
4 personen
Voorbereiding (1 dag op voorhand)
333,33 g varkensspiering, 333,33 g lamsschouders (zonder been), 333,33 g rundstoofvlees, 0,67 fles riesling
1
Snijd het vlees in stukken en doe alles in een kom. Giet de wijn erbij.
2 uien, rozemarijn, 0,67 laurier, Zwarte peperbollen, tijm, 4 Jeneverbessen, kruidnagels
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Doe ze bij het vlees en voeg de kruiden toe.
2 teentjes Look
3
Pel de look en voeg hem toe. Laat het vlees een nachtje marineren.
Brooddeeg
0,67 half zakje gedroogde gist, 216,67 g bloem, 0,67 snuifjes zout
4
Meng de bloem met de gist, het zout en de suiker in de kom van de keukenmachine.
150 ml Water
5
Voeg het water toe en kneed het deeg. Laat het deeg even rijzen in de kom.
2,67 ml wortelen (dikke), 666,67 g aardappelen
6
Schil de wortelen en de aardappelen. Snijd de wortelen in stukken en de aardappelen in plakken.
2 prei
7
Spoel de prei en snijd hem in stukken.
8
Smelt een klont boter in een grote pot. Haal het vlees uit de marinade en bak het vlees in de boter. Hou de marinade nog even apart.
9
Snij de ui grof en de look fijn. Voeg ze toe, gevolgd door de wortelen en de prei. Kruid met peper en zout.
10
Schep de groenten en het vlees in de typische aardewerken pot. Giet de marinade op het vlees.
11
Schik de aardappelschijfjes in een krans boven op de groenten en het vlees. Leg er wat klontjes boter op en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pot.
12
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
13
Rol het deeg uit tot een dunne worst en kleef de randen van de pot toe met het deeg. Duw de randen mooi aan met een vork.
0,67 eierdooier, 0,67 scheutjes melk
14
Kluts het eigeel met een scheutje melk en wrijf het brooddeeg ermee in.
15
Schuif de pot in de oven en laat minstens 2 uur garen.
0,67 bosjes peterselie
16
Snipper wat peterselie fijn.
17
Haal de pot uit de oven en breek het brood op de rand van de pot om het deksel te verwijderen.
18