Instructies

4 personen
400 g secreto, 300 g chorizoworst
1

Snijd de secreto en de chorizo in stukken en bak ze in olijfolie in de paellapan.

2 uien, 3 teentjes Look
2

Snijd de uien grof en plet de look.

3

Schep het gebakken vlees uit de pan en stoof de uien en de look aan in een deel van de olie.

2 rode paprika's, 1 bosje groene asperges
4

Schil de paprika’s en de asperges, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.

300 g arroz bomba
5

Voeg er de rijst aan toe en laat even bakken.

2 dopjes saffraan, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, tijm en rozemarijn
6

Kruid met de saffraan, het gerookte paprikapoeder en een snuif zout aan toe, gevolgd door de fijngesneden tijm en rozemarijn.

0,2 l witte wijn
7

Voeg de witte wijn en het vlees toe en breng aan de kook.

0,6 l Kippenbouillon
8

Schenk de kippenbouillon erbij en dek de pan af met folie. Laat de paella 15 tot 20 minuten garen.

200 g erwten (diepvries), 150 g artisjokken (op olie)
9

Voeg de erwtjes en de artisjokken toe en laat ze nog even goed opwarmen.

10

Kruid de paella indien nodig bij met zout en chiliflakes en roer alles door elkaar.

11

Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

platte peterselie, 1 citroen
12

Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de paella. Serveer met partjes citroen.