Instructies

4 personen

Topping 1: Bouilliesalade

400 g soep vlees, 4 el mayonaise, 2 tl mosterd, 1 blik erwten, 50 g Zilverui, 50 g augurken
1

Plet het gegaarde soepvlees met een pureestamper tot draadjesvlees. Voeg mayonaise, peper en zout toe aan het vlees, samen met een beetje mosterd, een half blikje erwtjes, fijngesneden augurken en zilveruitjes.

0,25 krul- of bladpeterselie, tabasco, 1 scheutje dragonazijn
2

Voor de kruiding kan je fijngesneden peterselie, dragonazijn, tabasco, peper en zout toevoegen. Roer alles heel goed om en zorg ervoor dat alles mooi gemengd is.

Zuurdesembrood
3

Bedek een toast van zuurdesembrood met bouilliesalade en werk af met wat tuinkers.

Topping 2: Eiersalade met gerookte zalm

2 eieren
4

Kook 2 eieren hard en laat ze nadien afkoelen.

1 el mayonaise, 1 el Yoghurt, Bieslook, tabasco
5

Pel de hardgekookte eieren en plet ze in een kommetje. Meng er yoghurt en mayonaise onder. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de eiersla. Breng het geheel op smaak met wat tabasco, peper en zout.

100 g gerookte zalm
6

Leg een plakje zalm op een toast van zuurdesembrood en schep er de eiersla op.

Topping 3: Broccolicrème met geitenkaas

0,5 broccoli's
7

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar. Spoel ze nadien af onder koud water. Houd nog enkele roosjes apart voor de afwerking.

0,25 krul- of bladpeterselie, dragon, 100 g geitenkaas, 1 scheutje olijfolie
8

Doe de broccoli, peterselie, wat dragon en de geitenkaas met een scheutje olijfolie in de blender en mix alles tot de consistentie van een crème. Breng op smaak met peper en zout.

50 g amandelschilfers
9

Kleur amandelschilfers in een pan met wat olijfolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier.

10

Beleg een toast van zuurdesembrood met wat broccolicrème en broccoliroosjes en werk af met wat gekleurde amandelschilfers.