Instructies
4 personen
Hammousse
1 gelatineblaadje (3,5 g/stuk)
1
Laat een gelatineblaadje weken in koud water.
0,1 l Kippenbouillon
2
Warm de kippenbouillon op en laat het gelatineblaadje erin smelten.
125 g gekookte ham, 75 g beenham, 125 g smeerpaté
3
Snijd de twee soorten ham in blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg de smeerpaté en de bouillon toe aan de ham en mix het geheel glad.
0,1 l Room
4
Klop de room half op en spatel hem onder de ham. Dek de mousse af met vershoudfolie en laat hem opstijven in de koelkast.
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
5
Laat een pan warm worden met een scheutje olijfolie, snijd wat brood in repen of stukken en kleur ze goudbruin in de pan.
Dip van erwtjes en munt
200 g diepvrieserwten
6
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de erwtjes, spoel ze bijna onmiddellijk onder koud water en laat ze even uitlekken.
1 scheutje olijfolie
7
Doe de erwtjes in de pot van de blender en voeg er een snuif zout, een scheutje olijfolie en wat peper aan toe. Mix ze fijn.
Munt
8
Pluk de blaadjes van de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.
1 snuifje Za'atar, 1 snuifje sumak
9
Schep de dip in een kommetje. Werk de dip af met wat za’atar, een snuif sumak en wat extra blaadjes munt.
Spread van gerookte makreel
200 g gerookte makreel
10
Pluk het visvlees van de gerookte makreel en verwijder de graten en het vel. Trek het visvlees in stukken en doe het in een kom.
1 Sjalotten, Bieslook
11
Snipper de sjalot en de bieslook fijn en voeg ze toe.
0,5 citroenen, 2 el Philadelphia
12
Voeg de Philadelphia toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid met wat peper en voeg er het sap een citroen aan toe.
13