keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voor de tartaar
200 gr bavette
1
Snijd het vlees fijn en doe het in een kom.
1 scheutje olijfolie, citroensap
2
Breng de tartaar op smaak met olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout en meng.
Voor de Ciprianisaus
2 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 el Engelse saus, tabasco, sap van een citroen, 1 filet Ansjovis (gezouten)
3
Doe de dooiers met de mosterd, de Engelse saus, de tabasco en het citroensap in een maatbeker en zet er de mixer in.
1 flinke scheut arachideolie
4
Giet de olie er geleidelijk aan bij en breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Om af te werken
5
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
200 gr foccacia (in dunne plakken)
6
Snijd het brood in dunne plakken, leg de plakken op een ovenplaatje, sprenkel er wat olijfolie over en rooster het brood in de oven.
50 gr parmezaan, basilicum
7
Schep wat van de tartaar op het geroosterde brood en werk af met de Ciprianisaus, wat geraspte parmezaan en blaadjes basilicum.
Voor de crème van geitenkaas
100 gr geitenkaas, 1 avocado, 1 snuifje komijn, 0,5 limoensap
8
Doe de geitenkaas met de avocado, peper en zout, een snuif komijn en het sap van de limoen in een kommetje en prak alles.
0,5 bakje tuinkers, 1 zak maïschips ((bv. Bugles))
9
Schep alles in een schaal, leg er een toef tuinkers op en serveer er de maïschips bij.
Voor de aperoplank
charcuterie en kaas ((bv. Coppa di Parma)), 200 gr gerookte zalm (in plakjes)
10
Leg de coppa en de gerookte zalm op een schaal.
Platte peterselie in pot, 0,5 Sjalotten
11
Snipper wat peterselie en de sjalot fijn en strooi dat over de zalm.
0,5 limoenen
12
Snijd de limoen in plakjes en leg ze erbij.
kaas ((bv. Manchego, Comté en Oude Hollandse kaas)), 1 el mosterd
13
Snijd de kaas in staafjes en leg ze op een schaal. Zet er een potje mosterd bij.
olijven (& gevulde pepers met kaas en mozzarellabolletjes)
14
Doe de olijven, de gevulde pepers en de mozzarellabolletjes in potjes.
Ansjovis (& ventresca uit blik)
15
Open de blikjes sardientjes en ventresca en zet ze bij op tafel.
pesto, Compote van aubergine, Grissini en focaccia
16
Schep de pesto en compote van aubergine in potjes en serveer er de grissini bij.
Gandaham (op been)
17
Snijd dunne plakjes van de ham.
expand_less
expand_more