Instructies

4 personen

De taart

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

boter, bloem
2

Vet een taartvorm met behulp van een keukenpenseel in met boter en bestuif met bloem.

1 vel kruimeldeeg
3

Leg het kruimeldeeg in de taartvorm. Duw het deeg goed aan. De randen mogen wat boven de vorm uitkomen.

TIPJe kan ook zelf verse kruimeldeeg maken.
4

Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi er de blindbakvulling over.

TIPGebruik het vel bakpapier dat rond het deeg zit.
5

Bak de taartbodem 25 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Haal de taartbodem uit de oven en snijd de randjes eventueel weg. Laat afkoelen.

3 blaadje gelatine
7

Week de gelatine in koud water.

0,3 l Ananas sap
8

Verwarm het ananassap op het vuur.

4 eieren
9

Splits de eieren en doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine. Houd de eiwitten apart voor het Italiaans schuim.

100 g suiker
10

Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot ruban met de keukenmachine.

50 g vanillepoeder
11

Doe het vanillepoeder bij de ruban en meng goed.

12

Giet wat van het warme ananassap bij de ruban en roer los.

13

Giet de ruban bij de rest van het sap en laat al roerend binden op een middelhoog vuur.

14

Knijp de gelatine goed uit en roer de uitgeknepen blaadjes door de pudding. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

0,3 l Room
15

Klop de room op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.

16

Spatel de room door de pudding en stort het in de deegbodem.

17

Laat de taart afkoelen in de koelkast.

Afwerken en serveren

1 ananas
18

Schil de ananas en snijd hem in heel fijne blokjes (brunoise).

100 g suiker
19

Klop de eiwitten tot schuim en doe er lepel per lepel de suiker bij.

20

Haal de taart uit de koelkast. Neem de bodem met pudding uit de vorm en verdeel de ananasbrunoise over de opgesteven pudding.

21

Verdeel de meringue over de ananas. Gebruik een spatel of doe het eiwit in een spuitzak met spuitmondje en spuit de meringue op de taart.

22

Brand het schuim met een bunsenbrandertje bruin.