Instructies
4 personen
Ananassorbet
3 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
1 ananas
2
Verwijder de schil en het taaie hart van de ananas en snijd het fruit in blokjes.
0,4 l Water, 125 g witte suiker
3
Schep de helft van de ananas met het water en de suiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme water met de ananas.
5
Mix het mengsel, duw het door een zeef en laat het volledig afkoelen, zet eventueel in de ijskast.
6
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en draai de sorbet van ananas af, ongeveer 25 minuten.
Ananascompote
1 een klontje boter
7
Laat een klontje boter smelten in een pan, snijd een halve ananas in kleine blokjes en stoof de blokjes aan in de boter.
0,05 l bruine rum, 1 el witte suiker, 1 kaneelstokje, 1 limoen
8
Voeg er een scheutje rum, een kaneelstokje, een eetlepel suiker en het sap van een limoen aan toe. Laat het geheel 10 minuten stoven en laat afkoelen in de koelkast.
Kokoscrumble met Natuurboterwafels
80 g natuurboterwafeltjes
9
Plet de koekjes in de vijzel.
80 g boter, 80 g bloem, 40 g witte suiker, 40 g kokosschilfers
10
Doe de boter met de koekjes, de bloem, de suiker en de geraspte kokos in een kom en meng alles met je handen tot een crumble.
11
Schep de crumble in een ovenschaal en schuif de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
4 el Griekse yoghurt, 1 vanillestokje, 2 el honing
12
Schep de yoghurt in een kom en voeg de honing eraan toe. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en meng ze onder de yoghurt. Meng alles goed onder elkaar.
13