Instructies
4 personen
1 zakje gedroogde gist
1
Laat de gist oplossen in 250 ml lauw water.
400 g speltbloem, 75 g amandelpoeder, 50 g amandelschilfers, 1 tl bicarbonaat, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker
2
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het amandelpoeder, de amandelschilfers, de bicarbonaat, een snuifje suiker en een snuif zout aan toe.
1 el zonnebloemolie
3
Voeg tot slot nog de opgeloste gis en de zonnebloemolie toe.
4
Laat het deeg 10 minuten goed kneden, dek het af en laat het een uur rusten in een ingevette en bebloemde bakvorm.
6 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de look en doe de teentjes bij de olie in een steelpannetje. Verwarm de olie op een zacht vuurtje en laat de teentjes look rustig konfijten.
200 g roomkaas, 50 g boter
6
Doe de roomkaas met de zachte boter in de kom van de keukenmachine en klop hem luchtig.
0,1 l Room, 2 Sjalotten, 1 bosje Bieslook, 1 snuifje peper
7
Klop de room stijf en spatel hem onder de roomkaas. Voeg nog wat smaakmakers toe: een fijngesnipperd sjalotje, fijngesneden bieslook, wat gekneusde peper en een snuif zout.
0,5 citroenen
8
Haal de look uit de olie, plet hem fijn en voeg hem toe aan de kruidenkaas. Rasp er wat zestes van een citroen bij en pers er wat druppels citroensap bij.
9
Klop de roomkaas nog eens extra op in de keukenmachine, schep alles in een kom en laat de kaas opstijven in de koelkast.
10
Bak het gerezen broodje 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C en laat het afkoelen. Bestuif het brood af en toe met wat water om een krokantere korst te krijgen. Laat het brood nadien afkoelen.
100 spinazie
11
Spoel de spinazie en laat hem uitlekken. Doe wat spinazie in een kom en breng hem op smaak met olijfolie, een scheutje azijn en peper en zout.
8 sneetjes gerookte zalm
12