Instructies

4 personen
1.000 g lamsschouders, 1 een beetje boter, peper, zout
1

Kruid de stukjes lamsvlees met peper en zout, doe wat boter in een casserole en laat smelten. Leg de stukjes lamsvlees een voor een in de casserole en laat ze bakken. Wanneer de stukjes een mooie korst hebben, haal je ze eruit.

2 Sjalotten, 200 g pancetta, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, tijm
2

Snijd de sjalotten fijn. Ook het dik stuk pancetta (geen sneetjes) snijd je in blokjes. Stoof de sjalot en pancetta aan in de casserole waarin het lamsvlees gebakken is, samen met tijm, rozemarijn en laurier.

0,3 l witte wijn, 0,2 l Kippenbouillon
3

Doe het vlees er opnieuw bij samen met witte wijn en kippenbouillon. Laat het geheel ongeveer een uur pruttelen op een zacht vuur.

3 eierdooiers, 1 citroen
4

Doe de eigelen in een kommetje met het sap van de citroen en roer los. Bij dit mengsel komen ook nog fijngesneden peterselie en geraspte look.

500 g tagliatelle
5

Kook de tagliatelle gaar.

6

Zet het vuur af wanneer het vlees gaar is. Zorg ervoor dat de saus bij het vlees niet meer kookt en voeg er nu het eigeel-mengsel aan toe. Roer het er voorzichtig onder tot een gebonden saus.

TIPWil je de saus makkelijker laten binden, zet het vuur dan opnieuw op, maar zorg er zeker voor dat de saus niet begint te koken.
7

Kruid het geheel nog wat bij indien nodig en giet de tagliatelle af.