Instructies

4 personen

De brownie

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

200 g donkere chocolade, 250 g boter, 4 eieren, 300 g suiker
2

Smelt de chocolade met de boter en klop de eieren met de suiker tot ruban.

60 g bloem, 80 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout
3

Meng de gesmolten chocolade en boter onder de ruban, gevolgd door de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snuif zout.

4

Stort het beslag in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak de brownie 30 minuten.

5

Zet wat gewicht op de brownie tijdens het afkoelen.

De munt-botercrème

200 g boter (zachte), 80 g roomkaas
6

Doe de zachte boter met de roomkaas in een kom en klop ze luchtig in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.

2 el pepermuntjes (gemalen kingsnoepjes), 2 el siroop (munt)
7

Maal de pepermuntsnoepjes fijn in de vijzel en voeg ze toe, gevolgd door de muntsiroop.

250 g bloemsuiker
8

Verlaag de snelheid van de machine en voeg de bloemsuiker lepel voor lepel toe.

9

Laat de brownie volledig afkoelen en snijd hem wat bij.

10

Schep de botercrème over de brownie, strijk het oppervlak mooi glad en laat opstijven in de diepvries.

De ganache

200 g donkere chocolade, 50 g boter
11

Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kom met de blokjes boter.

0,1 l Room
12

Breng de room aan de kook en giet alles op de chocolade en de boter.

13

Blijf roeren tot de chocolade en de boter gesmolten zijn en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

14

Giet de ganache over de botercrème en laat weer opstijven in de diepvries.

Afwerking

15

Laat de brownie een half uurtje ontdooien wanneer je hem uit de diepvries haalt.

16

Verwarm je mes in heet water wanneer je de brownie aansnijdt.