Instructies

4 personen

De granité

100 g kristalsuiker, 0,3 l Water
1

Kook de suiker met het water in een steelpan op het vuur.

1 citroen
2

Knijp er het sap van een citroen bij.

1 bosje Munt, basilicum
3

Rits de blaadjes munt van de steeltjes. Laat ze meekoken bij de suikersiroop. Voeg ook enkele blaadjes basilicum toe.

0,1 l Water
4

Doe de ijsblokjes in de blender. Giet er de suikersiroop met de kruiden bij en mix.

5

Giet de granité in een schaal en bewaar in de diepvries.

Het aardbeiensoepje

250 ml Water, 250 ml witte wijn, 250 g kristalsuiker
6

Giet evenveel witte wijn als water in een steelpan op het vuur (250 g). Voeg ook 250 g suiker toe.

300 g aardbeien, 2 limoenen, violette siroop
7

Doe er de bevroren aardbeien bij, het sap van twee limoenen en een flinke scheut violetsiroop.

basilicumblaadjes, 1 citroen
8

Leg er enkele blaadjes basilicum en de schil van een citroen bovenop.

9

Laat rustig trekken op het vuur.

Afwerken en serveren

500 g aardbeien
10

Was de verse aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.

11

Haal de stukjes citroenschil uit de aardbeiensoep. Giet de soep in de blender en mix tot een glad geheel.

12

Zeef de soep en laat volledig afkoelen in de koelkast.

13

Haal de granité van munt uit de diepvries en schraap hem los met een vork.

14

Lepel het aardbeiensoepje in een diep bord. Schik er de verse aardbeien willekeurig over.

15

Leg er enkele blaadjes munt en basilicum bovenop. Werk af met een lepel granité.