Instructies
4 personen
De aardappelwafels
600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 dl Water, 100 g boter, pepers, zout
2
Verwarm het water op het vuur. Laat er de boter in smelten. Kruid flink met peper en zout.
150 g bloem
3
Roer er de bloem beetje bij beetje door en laat wat drogen op het vuur.
4
Doe het mengsel in de keukenmachine.
4 eieren
5
Roer er een voor een de eieren door.
6
Verwarm het wafelijzer.
1 een klontje boter
7
Giet de aardappelen af en laat ze even drogen op het vuur. Plet ze met een klein klontje boter.
8
Meng de aardappelen glad met de rest van het deeg in de keukenmachine.
9
Vet het wafelijzer in met wat olie.
10
Bak de aardappelwafels in het wafelijzer mooi goudbruin.
TIPJe kunt eventueel wat chorizo of zongedroogde tomaten bij het deeg doen en in de wafel bakken.
De salade
1 bosje Waterkers, 1 bosje tuinkers
11
Maak de waterkers en de tuinkers schoon.
1 bosje lente-ui, handvol olijf, 0,5 bakje Zongedroogde tomaten
12
Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de olijven fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
handvol basilicumblaadje
13
Meng de waterkers met tuinkers, basilicumblaadjes, lente-uien, olijven en zongedroogde tomaten.
100 g Cheddar
14
Brokkel er de cheddar bij.
100 g chorizo
15
Snijd de chorizo in reepjes en doe bij de salade.
peper, zout, olijfolie, sherry-azijn
16