Instructies

4 personen

De aardappelsalade

400 g aardappelen
1

Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes (ong. 1x1cm)

2

Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verdergaren.

2 Sjalotten
3

Pel de sjalotten en snipper ze in hele fijne stukjes. (brunoise)

1 appel
4

Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

5

Doe de stukjes sjalot en appel in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.

4 el Zure room
6

Roer de zure room eerst even om in z’n verpakking, en schep die dan over de aardappelsalade.

1 bosje Bieslook, dille
7

Snipper de bieslook en de dille heel fijn. Meng de kruiden onder de andere ingrediënten.

azijn, zout, peper
8

Druppel tenslotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.