Instructies

4 personen

Dag 2

1

Breng de melk aan de kook met de kandijsiroop.

2

Doe er de foelie en het kaneelpoeder bij.

TIPFoelie is de schors van nootmuskaat. Als je geen foelie vindt, kun je het vervangen door gemalen nootmuskaat.
3

Maal de mastellen in de hakmolen fijn.

4

Doe de gemalen mastellen in een grote kom. Zeef er de warme melk met siroop bij.

5

Doe plasticfolie over de kom en druk het tot tegen de mastellen zodat er geen vel op komt.

6

Laat het mengsel minstens 12 uur weken.

2 eieren
7

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

8

Roer de geweekte mastellen tot een dikke broodbrij.

9

Doe het mengsel in de mengkom van de keukenmachine.

10

Voeg er donkerbruine suiker, kristalsuiker en eieren aan toe en laat de keukenmachine geruime tijd draaien.

11

Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

12

Giet het beslag in de taartvorm en bak 1,5 uur in de oven.

13

Haal de vlaai uit de oven en laat ze afkoelen. Je kunt de vlaai uit de vorm halen, maar traditioneel wordt hij in de vorm in stukken gesneden.