Minestrone met soepvlees en asperges
Minestrone met soepvlees en asperges
Minestrone met soepvlees en asperges
Minestrone met soepvlees en asperges
Ingrediënten
4 personen
Wortels
10
Groene selder
1 stengel
Groene selder
1
Prei
1 stengel
Water
3 l
Soep vlees
1.000 g
Kruidnagels
4
Peperbolletjes
1 een flinke eetlepel
Zout
Laurierblaadjes
5
Laurierblaadjes
Tijm
Olijfolie
Ajuinen
5
Look
4 teentjes
Courgettes
2
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Tomaat
1 tros
Parmezaanse kaas
2 stuk
Tomaten passata
690 g
Oregano
Rozemarijn
Gebroken peper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Groene asperges
1 bosje
Benodigdheden
Een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
2 Wortels, 1 stengel groene selder, 1 stengel prei, 3 l Water, 1.000 g soep vlees, 4 kruidnagels, 1 een flinke eetlepel peperbolletjes, zout, 5 laurierblaadjes, tijm
1
Schil de wortelen en snijd ze met de stengel selder en prei grof. Doe de stukken groenten in een ruime kookpot. Voeg er het water aan toe en leg er de stukken soepvlees in. Breng de bouillon op smaak met de kruidnagels, de peperbolletjes, een flinke snuif zout, de laurierblaadjes en enkele takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
TIPHet vlees is gaar als het makkelijk uit elkaar valt.
De minestrone
olijfolie
2
Laat een flink scheutje olijfolie heet worden in een ruime kookpot.
5 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de ui aan in de olijfolie.
4 teentjes Look
4
Pel de look en snijd ze fijn. Laat ze meestoven met de ui.
8 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze vervolgens in brunoise. Voeg ze toe aan de kookpot.
1 groene selder, 2 courgettes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 tros tomaat
6
Maak de selder schoon en snijd ook deze in brunoise gevolgd door de courgettes, de rode en groene paprika en de tomaten. Laat de groenten meestoven in de kookpot.
7
Giet de bouillon door een zeef bij de stovende groenten om ze te bevochtigen als het vlees gaar is.
8
Trek het soepvlees uit elkaar. Voeg het vlees toe aan de rest van de minestrone.
2 stuk Parmezaanse kaas
9
Snijd de korst van een blok Parmezaanse kaas en voeg in zijn geheel toe aan de minestrone.
690 g Tomaten passata, oregano, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Breng de soep verder op smaak met de tomatenpassata en een kruidentuiltje van takjes oregano, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Kruid de soep vervolgens bij met een flinke snuif peper en gerookt paprikapoeder.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze ongeveer twee uurtjes rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje witte asperges, 1 bosje groene asperges
12
Schil een bussel witte en groene asperges en snijd ze vervolgens in stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat de soep nog enkele minuten koken.
1
Schil de wortelen en snijd ze met de stengel selder en prei grof. Doe de stukken groenten in een ruime kookpot. Voeg er het water aan toe en leg er de stukken soepvlees in. Breng de bouillon op smaak met de kruidnagels, de peperbolletjes, een flinke snuif zout, de laurierblaadjes en enkele takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
De bouillon
2 Wortels, 1 stengel groene selder, 1 stengel prei, 3 l Water, 1.000 g soep vlees, 4 kruidnagels, 1 een flinke eetlepel peperbolletjes, zout, 5 laurierblaadjes, tijm
1
Schil de wortelen en snijd ze met de stengel selder en prei grof. Doe de stukken groenten in een ruime kookpot. Voeg er het water aan toe en leg er de stukken soepvlees in. Breng de bouillon op smaak met de kruidnagels, de peperbolletjes, een flinke snuif zout, de laurierblaadjes en enkele takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
TIPHet vlees is gaar als het makkelijk uit elkaar valt.
De minestrone
olijfolie
2
Laat een flink scheutje olijfolie heet worden in een ruime kookpot.
5 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de ui aan in de olijfolie.
4 teentjes Look
4
Pel de look en snijd ze fijn. Laat ze meestoven met de ui.
8 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze vervolgens in brunoise. Voeg ze toe aan de kookpot.
1 groene selder, 2 courgettes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 tros tomaat
6
Maak de selder schoon en snijd ook deze in brunoise gevolgd door de courgettes, de rode en groene paprika en de tomaten. Laat de groenten meestoven in de kookpot.
7
Giet de bouillon door een zeef bij de stovende groenten om ze te bevochtigen als het vlees gaar is.
8
Trek het soepvlees uit elkaar. Voeg het vlees toe aan de rest van de minestrone.
2 stuk Parmezaanse kaas
9
Snijd de korst van een blok Parmezaanse kaas en voeg in zijn geheel toe aan de minestrone.
690 g Tomaten passata, oregano, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Breng de soep verder op smaak met de tomatenpassata en een kruidentuiltje van takjes oregano, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Kruid de soep vervolgens bij met een flinke snuif peper en gerookt paprikapoeder.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze ongeveer twee uurtjes rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje witte asperges, 1 bosje groene asperges
12
Schil een bussel witte en groene asperges en snijd ze vervolgens in stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat de soep nog enkele minuten koken.
1
Schil de wortelen en snijd ze met de stengel selder en prei grof. Doe de stukken groenten in een ruime kookpot. Voeg er het water aan toe en leg er de stukken soepvlees in. Breng de bouillon op smaak met de kruidnagels, de peperbolletjes, een flinke snuif zout, de laurierblaadjes en enkele takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Wortels
10
Groene selder
1 stengel
Groene selder
1
Prei
1 stengel
Water
3 l
Soep vlees
1.000 g
Kruidnagels
4
Peperbolletjes
1 een flinke eetlepel
Zout
Laurierblaadjes
5
Laurierblaadjes
Tijm
Olijfolie
Ajuinen
5
Look
4 teentjes
Courgettes
2
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Tomaat
1 tros
Parmezaanse kaas
2 stuk
Tomaten passata
690 g
Oregano
Rozemarijn
Gebroken peper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Witte asperges
1 bosje
Groene asperges
1 bosje
Minestrone met soepvlees en asperges
Dankzij deze minestrone krijg je een kommetje boordevol vitamines binnen op een koude herfstdag.Instructies
De bouillon
2 Wortels, 1 stengel groene selder, 1 stengel prei, 3 l Water, 1.000 g soep vlees, 4 kruidnagels, 1 een flinke eetlepel peperbolletjes, zout, 5 laurierblaadjes, tijm
1
Schil de wortelen en snijd ze met de stengel selder en prei grof. Doe de stukken groenten in een ruime kookpot. Voeg er het water aan toe en leg er de stukken soepvlees in. Breng de bouillon op smaak met de kruidnagels, de peperbolletjes, een flinke snuif zout, de laurierblaadjes en enkele takjes tijm. Breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
TIPHet vlees is gaar als het makkelijk uit elkaar valt.
De minestrone
olijfolie
2
Laat een flink scheutje olijfolie heet worden in een ruime kookpot.
5 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de ui aan in de olijfolie.
4 teentjes Look
4
Pel de look en snijd ze fijn. Laat ze meestoven met de ui.
8 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze vervolgens in brunoise. Voeg ze toe aan de kookpot.
1 groene selder, 2 courgettes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 tros tomaat
6
Maak de selder schoon en snijd ook deze in brunoise gevolgd door de courgettes, de rode en groene paprika en de tomaten. Laat de groenten meestoven in de kookpot.
7
Giet de bouillon door een zeef bij de stovende groenten om ze te bevochtigen als het vlees gaar is.
8
Trek het soepvlees uit elkaar. Voeg het vlees toe aan de rest van de minestrone.
2 stuk Parmezaanse kaas
9
Snijd de korst van een blok Parmezaanse kaas en voeg in zijn geheel toe aan de minestrone.
690 g Tomaten passata, oregano, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Breng de soep verder op smaak met de tomatenpassata en een kruidentuiltje van takjes oregano, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Kruid de soep vervolgens bij met een flinke snuif peper en gerookt paprikapoeder.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze ongeveer twee uurtjes rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje witte asperges, 1 bosje groene asperges
12
Schil een bussel witte en groene asperges en snijd ze vervolgens in stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat de soep nog enkele minuten koken.