Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd

Een zalige hartige taart met graanmosterd, plakjes Belgische Pas de Rouge kaas en schijfjes tomaat. Knapperig en smeuïg tegelijk!

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • een snuif keukenzout
  • 300 g bloem
  • 65 g water
  • 1 koffielepel maïzena
  • een klont boter
  • 2 sjalot
  • 4 eetlepel graanmosterd
  • enkele takjes tijm
  • 300 g Pas de rouge
  • 3 tomaten
  • zwarte peper
  • grof zout
  • 1 eierdooier
  • een scheut melk
  • 100 g veldsla
  • een scheut olijfolie
  • een scheutje balsamicoazijn
  • een snuif gedroogde oregano

Benodigdheden

  • een keukenweegschaal
  • een maatbeker
  • een keukenmachine
  • bakpapier
  • een taartring of een groot bord
  • een kleinere taartring of een kleiner bord

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Briseerdeeg:

Laat de oven voorverwarmen tot 190 °C (boven -en onderwarmte).

Doe de zachte boter, de bloem, het zout en het koud water in de kom van de keukenmachine, voeg de maïzena toe en laat de machine rustig draaien tot het deeg begint te bollen.

Rol het deeg op bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

Snijd het deeg in een mooie cirkel met een groot bord of taartring.

Zet een kleinere ring of een kleiner bord in het midden en geef de hele rand om de cm een insnijding, tot aan de rand van de kleinere ring.

Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat en vlecht de inkepingen mooi in elkaar.

Vulling Galette:

Laat een klont boter smelten in een pan. Pel de sjalotten, snijd in repen en stoof aan.

Strijk de bodem van het deeg in met de graanmosterd. Schep de gestoofde sjalotten op de graanmosterd.

Snipper wat tijm fijn en strooi die over de sjalot. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze over de sjalotten. 

Snijd de tomaten in plakken en leg de plakjes dakpansgewijs over de hele oppervlakte van de taart. Kruid de plakjes met peper en grof zout. 

Kluts de dooier met de melk en strijk de gevlochten rand ermee in. Schuif de bakplaat 30 tot 40 minuten in de hete oven.

Kuis en was de veldsla en sprenkel er wat olijfolie en een scheutje balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.

Schep de galette van de bakplaat op een groot plat bord en strooi er de oregano over. Werk de galette af met de veldsla.

Galette met Pas de Rouge, tomaat en graanmosterd